Mit keressen:

Hol keressen:

Felhasználói név:

Jelszó:

Bejelentkezve maradhirdetéshirdetésÖtletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Vélemények: 388

Megnézve: 3174

Látod, ez volt benne...

Látod, ez volt benne... (5)

Vélemények: 4

Megnézve: 234

Absztrakt

Abszurd

Akt

Állatok

Csendélet

Csillagászati fotók

Digitális manipuláció

Divat

Egyéb

Éjszakai fotók

Életképek

Elkapott pillanatok

Épületek

Feldolgozott fotók

Glamour

Hangulat

Humor

Infravörös felvételek

Koncert-színpad

Légifotók

Makró

Növények

Pályázatok

Panoráma

Portré képek

Reklám

Riport fotók

Sport

Szociófotó

Tájkép

Tárgyfotó

Természet

teszt

Városképek

Víz alatti fotók

Werk fotók

Véletlen

Fotósok Világa - Minden ami fotózás!


hirdetés


Még el nem fogadott vélemények

Oldalak: Következő oldal

#1 Landora képére írva 2018.12.11 17:11:06-kor

Köszönöm a véleményeiteket. Örülök, hogy írtatok a képhez. Üdv.

Válasz hozzászólás
 

#2 Landora képére írva 2018.12.11 17:11:06-kor

Köszönöm a véleményeiteket. Örülök, hogy írtatok a képhez. Üdv.

Válasz hozzászólás
 

#3 NonameTheHunter képére írva 2018.12.08 16:23:00-kor

"...hidd el, nem ezen múlik, ..." Elhiszem. Mint írtam is: "Rengeteg oka van annak, hogy az ehhez hasonló oldalak lassacskán megszűnnek." Volt alkalmam több megszűnt oldal vergődését is<br>figyelemmel kísérni (volt amelyiket egészen közelről, "belülről" éltem át), tudom, hogy nem a kreditkérdés a fő probléma. (Itt sem és máshol sem az volt, van olyan oldal, ahol kredit sem kell a<br>feltöltéshez és éppen most éli végnapjait az is, bár most állítólag új szoftver készül. De szerintem ez sem fogja megmenteni a kimúlástól, csak legfeljebb késleltetni fogja azt.)
Ezt a kredit kérdést<br>ha jól emlékszem, úgy kb. 3 éve vetettem fel, amikor vettem a fáradságot és egy képhez írtam egy rövid véleményt és meglepődve tapasztaltam, hogy ezért a "fáradságért" nem kaptam semmit. (Lehet,<br>hogy jár érte valamennyi minimális kredit, most nem akarom kikeresni a szabályzatban.) Nem az a probléma, hogy így kevés lesz a kreditszámom, hanem az, hogy ha veszed a fáradságot és írsz valamit<br>valakinek a képe alá, aki még jóvá is hagyja azt, gyakorlatilag az oldal nem értékeli ezt a gesztust. Abban a világban, ahol az emberek már lassan egy "Like" gomb megnyomására sem veszik a<br>fáradságot! És aztán itt, a nem tudom már hanyadik semmire sem vezető gittrágás során lehet panaszkodni arra, hogy nem aktívak a tagok, nem akarnak értékelni. (Mellesleg megjegyzem, hogy van kreditem<br>bőven, nem ez a problémám. Ha akarnék, tölthetnék képet bőven.)

Én azt látom, hogy időszakonként elindul a szokásos "dobjuk fel az oldalt valamivel, mert haldoklik" akció, amikben eleinte<br>többen, most már inkább csak néhányan a saját szájízük szerint javasolnak változtatásokat, amikből gyakorlatilag nem valósul meg semmi. (Legalábbis ami látható lenne az egyszerű felhasználó számára.<br>Persze a tulajdonos pénztárcájába nem látok bele, de az ezzel kapcsolatos véleményemet is leírtam már pár éve. Úgy vettem észre, nem is igazán tetszett neki. Pedig neki kéne eldöntenie, hogy milyen<br>elvek és anyagi elvárások mellett akarja üzemeltetni az oldalt. Ha akarja. Mert a sikeres üzemeltetéshez idő is kell, az eddiginél több, legalábbis szerintem.)

Úgyhogy tisztában vagyok vele, hogy<br>rengeteg összetevője van a dolognak, a kredit kérdése csak egy pici szelete ennek. Ezért is írtam, hogy nem igazán bízom a sikerben. (Bár ne legyen igazam, én szurkolok. Az eddiginél több<br>képfeltöltést, vélemény írogatást viszont már nem vállalok.)

Még csak néhány szó: azt írod "100 karaktert ki tudok magambol sajtolni az elmult 1 honap fotoira 1 óra alatt" Hidd el, én is ki<br>tudnék. De ha már "ki kell sajtolni" magamból, akkor már baj van. Akkor már nem okoz örömet ez az elfoglaltság és azt az ember nem sokáig csinálja. (Mellesleg: ha nekem van 1 óra szabadidőm, akkor<br>már inkább a családi összejöveteleken készült képek közül dolgozok ki vagy 15 db-ot, amivel így is elmaradásban vagyok. Mindenkinél más a prioritás. :))

A krediteket visszaküldöm, bár a gesztust<br>köszönöm, de nincs rájuk szükségem. Mint írtam nekem is van bőven. Az eddigi aktivitásomat figyelembe véve, ki fog tartani addig, amíg ... Üdv.

Válasz hozzászólás Pont utalva
 

#4 Landora képére írva 2018.12.08 15:06:50-kor

Nem exposorozat, mint írtam. Persze van rajta utómunka, lehet, hogy olyan módosításokat csináltam, ami ezt az érzetet kelti. (Kontraszt, szín, fényerő módosítás volt elsősorban + némi forgatás miatti<br>vágás a széleken.) Üdv.

Válasz hozzászólás
 

#5 Landora képére írva 2018.12.08 14:59:58-kor

Köszönöm a véleményed. Örülök neki. Üdv.

Válasz hozzászólás
 

#6 NonameTheHunter képére írva 2018.12.08 13:54:46-kor

Rengeteg oka van annak, hogy az ehhez hasonló oldalak lassacskán megszűnnek. Pár éve valamelyik Ötletdobozban leírtam pár okot és azt is, hogy miért nem hiszem azt, hogy meg lehet változtatni ezt a<br>helyzetet. Az idő sajnos engem igazol, az akkori felvetésekből én nem látok megvalósulni gyakorlatilag semmit.

Már leírtam akkor is, hogy a kredit rendszerrel kezdeni kéne valamit, mert akinek sok<br>képe van, az nem tud feltölteni, mert csak kevés értékelhető kép van az oldalon. Ez az öngerjesztő folyamat azóta még inkább jelentkezik. Kérdeztem, hogy a rövid értékelések után miért nem jár kredit?<br>Az átlag felhasználó nem fog 5-6 mondatos értékeléseket írni. (Ricsi is ezt fejtegeti az előző hozzászólásában.)

Nem hiszem, hogy a feltöltési méret változtatása sokat számít. Aki nem tölt képet,<br>annak mindegy, hogy mekkora méretben nem tölt. Aki meg tölt, annak meg nem érdemes elhasználnia sok kreditet egy képre, mert nem tudja "kitermelni" a kevés értékelhető kép miatt.

De nem károgok<br>itt tovább, egyet értek Zorannal, hogy addig míg az ilyen feltöltős oldalak meg nem szűnnek az országban, ki kell élvezni a lehetőséget. Legalábbis annak a pár embernek, akiknek még érdekesek ezek az<br>oldalak. Mert változás szerintem nem várható, legalábbis a jelenlegi állapotok alapján.

 

#7 Landora képére írva 2018.12.08 13:23:51-kor

Igen, régen tettem fel képet. Ez sem most készült, már több mint 3 éves. Leginkább csak nézelődöm az oldalon és néha-néha írok egy-egy képhez.

A kastély jól néz ki kívülről, de belülről talán még<br>szebb. Nálunk nincsenek ennyire jó állapotban megmaradt kastélybelsők, mint itt és általában Csehországban.

Köszönöm, hogy írtál a képhez. Üdv.

Válasz hozzászólás
 

#8 Landora képére írva 2018.12.08 13:17:19-kor

Köszönöm, hogy írtál a képhez. Örülök, hogy tetszik. Üdv.

Válasz hozzászólás
 

#9 Landora képére írva 2018.12.08 13:16:11-kor

Köszönöm, hogy írtál a képhez. (Régen láttalak, bár igaz én sem vagyok túl aktív, inkább csak nézelődök az oldalon.) Üdv.

Válasz hozzászólás
 

#10 Landora képére írva 2018.12.08 13:13:11-kor

Nem tudom, mennyire HDR-szerű a kidolgozás, mert egyetlen kép és nincs rajta semmilyen dedikált effekt sem. Ráadásul jpegben készült sajnos (csakúgy mint az összes többi is ezen a helyszínen), mert<br>véletlenül úgy maradt a gép és már csak akkor vettem észre, mikor a szálláson voltunk. Én szeretem az ilyen kidolgozású, kontrasztos képeket, sokszor választok hasonló kidolgozási módot.
Köszönöm,<br>hogy írtál a képhez. Üdv.

Válasz hozzászólás
 

#11 Landora képére írva 2018.12.08 12:57:52-kor

Szia Zoran!
Valóban nem jártak arra törökök, de akik arra jártak, azok sem vittek el minden mozdíthatót, ami a kezük ügyébe került. :)

Csehország érdekes ország, valóban rengeteg szép hely<br>található ott. Mindig szívesen megyek arra, bár az utóbbi időben már oda is rengeteg turista jár.

Köszönöm, hogy írtál a képhez. Üdv.

Válasz hozzászólás
 

#12 Landora képére írva 2018.12.08 12:46:36-kor

Itt vagyok az oldalon gyakorlatilag folyamatosan, hosszabb-rövidebb szünetekkel, de sokszor csak olvasgatok és nézelődök.

Az új DSLR vázak szerintem nem léptek előre kb. 6-8 éve szinte semmit. A<br>nagyobb felbontás és egyéb fejlesztések számomra gyakorlatilag semmilyen előnyt nem jelentenek a régi géppel szemben. A képeimet ritkán publikálom, akkor is kb. 1000x700 pixeles méretben, néha<br>csinálok nagyobb méretű nyomatokat a falra, esetleg kiállításra. Erre bőven elég a mostani gép. A valódi fejlesztések, amik számomra fontosak lennének, nem akarnak "megjelenni" a középkategóriában.<br>Emiatt már az asszonynak is egy nagyzoomos kompakt gépet vettem és sokszor már csak azt visszük magunkkal, mert az elfér a zsebben is.

A szín sokszor monitor kérdése is, hiszen kevés embernek van<br>kalibrált monitora. És tapasztalatom szerint még ez sem elég, sokszor megfelelő profilok kellenének ahhoz, hogy egyformán jelenjenek meg a képek egy másik kijelzőn. Ebből következik, hogy én nem érzem<br>soknak a színeket, de ez lehet ízlés kérdése is. A dőlést próbáltam függőleges rácshoz igazítani (a kép közepén lévő kapuoszlopot és a tornyot figyelembe véve),kb. 0,5-0,6 fokot fordítottam jobbra,<br>lehet, hogy picit sok lett. (?) Igaz, nem szöszmötöltem vele sokat.

Köszönöm, hogy írtál a képhez. Üdv.

Válasz hozzászólás

Oldalak: Következő oldal


Legkevésbé értékelt képek az elmúlt hét napból

Gergő (-)

Vélemény: 1

Megnézve: 27


LÁEV kisvonat (-)

Vélemény: 2

Megnézve: 35


Gortva (5)

Vélemény: 2

Megnézve: 28


Nagyvölgyi-tető kilátó (5)

Vélemény: 3

Megnézve: 25


Tornyok (5)

Vélemény: 3

Megnézve: 35


Repülés (5)

Vélemény: 3

Megnézve: 39

0.0677 mp  (1) Copyright ÁSZF - Adatvédelem  Elérhetőség   Médiaajánlat