Mit keressen:

Hol keressen:

Felhasználói név:

Jelszó:

Bejelentkezve marad



hirdetés



Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Vélemények: 411

Megnézve: 4570

István király

István király (-)

Vélemények: 3

Megnézve: 756

Absztrakt

Abszurd

Akt

Állatok

Csendélet

Csillagászati fotók

Digitális manipuláció

Divat

Egyéb

Éjszakai fotók

Életképek

Elkapott pillanatok

Épületek

Feldolgozott fotók

Glamour

Hangulat

Humor

Infravörös felvételek

Koncert-színpad

Légifotók

Makró

Növények

Pályázatok

Panoráma

Portré képek

Reklám

Riport fotók

Sport

Szociófotó

Tájkép

Tárgyfotó

Természet

teszt

Városképek

Víz alatti fotók

Werk fotók

Véletlen

Főoldal / Életképek / Mazsola a hóban


Mazsola a hóban

  Mazsola a hóban

Fényképezőgép:

Nikon D70s

Záridő:

1/320s

Rekesz:

F9

Fókusz:

70 mm

Iso:

ISO 200

Készítés helye:

Európa Magyarország Mohács

christianziel előző képei

| Még több

Feltöltötte:

  christianziel 

Feltöltés ideje:

2009.12.26 20:03:53

Kategória:

  Életképek

Átlag:

-

Megtekintve:

917

Betöltve:

1138

Feldolgozható:

Igen

Mazsola a hóban

Az első képem.....
Várom a véleményeket (csak őszintén, nincs kímélés)......

Vélemények   Legyen a legfrissebb a végén

Szavazat

#7 Írta: norbus30 2009.12.27 10:57:18   2244 201

Üdv az oldalon.Az állatokat kifejezőbb szemmagasságból fotózni,élességi pontot nem találok a képen..,és túl nagyban töltötted fel.Itt sokat fogsz technikailag tanulni ezen az oldalon,ha kiatrató leszel,itt a legtöbben öszinte véleményeket irnak,majd megtapasztalod knek halgass a véleményére,kinek van épitő jellegü kritikája.Üdv Norbi


 

#6 Írta: christianziel 2009.12.26 23:27:08   229 28

KÖszönöm szépen a véleményeket, hogy őszinte legyek jól estek...
Tudtam, hogy több szempontból is meg fog bukni a kép, de egyszer el kell kezdeni..... és minden kezdet nehéz. Még csak most ismerkedem a D70s-el, illetve a tükörreflexes gépek világával....
Body csak annyit, ahogy a kondi terén gyerek voltam anno, most a fényképészet terén vagyok gyerek:):):)

Remélem, hogy a következő már pontozható is lesz:P:P:P


 

#5 Írta: Chrystian 2009.12.26 22:46:51   233 22

Nos, Én mint kezdő/tanuló fotós nem szeretnék és nem is tudok nagy szakmai dolgokat mondani, csak a józan meglátásomat írom le a képpel kapcsolatban!
A háttér és maga a környezet a kutyi körül eléggé éles, viszont egy ilyen fotónál inkább az alanynak kéne annak lenni, és a környezetének nem annyira hangsúlyozottnak, főleg, ha ennyire semmitmondó!Még talán el is menne, ha a bokrok a háttérben nem lógnának bele! A kutyira kitérve, háát sajnálom, hogy ennyire bemozdult, mert kedves kis pofija lenne élesben! - a baj az, hogy ezen már utómunkával sem lehet segíteni. A vágás sem az előnyeihez sorolható éppenséggel...kétoldalt kevesebb teret hagynék!
Bocsi a kíméletlen kritikáért, de ezeket ugyanúgy én is megkaptam az első képeimre és még kapok is, de ezekből tanul az ember!-Nekem is sokat segítenek a kritikák, és amióta kapom őket jobban odafigyelek dolgokra, és tudatosabban fotózok!
...Jah és igen, legközelebb figyelj a képméretre, mert nem kell ilyen nagyban, nem szép!-szerintem elég a 600x800px körüli méret.
Üdv, Chrys


 

#4 Írta: Body 2009.12.26 22:17:07 www  639 129 (christianziel kapott 1.00 pontot)

Üdvüzöllek én is az oldalon drága barátom.
Az az igazság hogy bemutatkozó alkotásod sajnos nem sikerült fényessen a pillanat amit láttatni akartál velünk kreativ gondolkozásra val, de a kivitelezés és technikai tudás még enyhén szolva hiányos.Kezdhetném a vágással de azt előttem már szépen leirták és eggyet értek vele.
Az f/9 es rekesz túl szűk ezért nem sikerült gyorsabb zársebbességhez jutnod pedig ezek a képek megkövetelik.Sajnos bemozdult ezért gyakorlatilag nincs éles pont a képen és ezt utolagos élesítéssel sem lehet korigálni.Az is igaz hogy állatok fotózásánál alapszabály hogy a perspektíva legalább szemmagasság vagy az alatt legyen.Nekem túl levegős a kompozíció vághattad volna szűkebbre vagy legalább kimozdíthattad volna a témát a középpontból,a középre szerkesztett képek unalmassak persze van mikor előnyös is lehet de ez most nem az.
Remélem nem voltam túl szigorú de ezt még nem osztályoznám.Kezdésként ajánlom a tájképek fotózását a mozgást hagyjuk még későbbre.
És hogy ne vegyem el a kedved...........
Várjuk a következő már remélhetőleg átgondolt képet.
Üdv Body


Pont utalva  

#3 Írta: Dodó 2009.12.26 22:10:03   11000 727

Szeretettel üdvözöllek az oldalon, remélem, jól fogod magad érezni, érdekes képeket töltesz fel és értékes véleményeket írsz majd, s a kritikát, melyet a jó szándék sugall, elfogadod.
A képről: valóban jobb lett volna alacsonyabb nézőpontból készíteni a képet, bár akkor lehet, hogy egymáson hemperegtetek volna a hóban, ha ez a sebes állat odaér és szeretettel rád ugrik. Egy kicsit vitába szállok "dadalia" álláspontjával: a fotónak nemcsak az lehet a célja, hogy pontosan ábrázolja a kutyust, kis túlzással minden szál szőre a helyén élességgel, hanem éppen az is, hogy a rohanást, a sebességet, az önfeledt futkározást fejezze ki, s ekkor nem elsődleges szempont, hogy hogy "melyik az eleje, és melyik a hátulja", mivel egy boldog szőrgomolyag rohan a hóban... (Tudom, hogy ez a vita messze vezethet, a realista - esetleg naturalisztikus - és az expresszionista vagy impresszionista látásmód ellentétéhez... nem is lehet benne igazságot tenni, hogy tényt vagy hangulatot kell-e ábrázolni... azon kívül, hogy mindkettő, ahogy a neves fotóművészek híres alkotásai is mutatják).
A tér a kutyus előtt itt kellően megvan, de - mivel kanyarodni látom -, a jobb oldalból és felülről vágnák egy kicsit, hogy ne annyira középen legyen a téma. Mindenesetre jó bemutatkozás. Gratulálok és várom a többit!


 

#2 Írta: dadalia 2009.12.26 21:37:52 www  1271 156

Had üdvözöljelek az oldalon!
Akkor talán megpróbálok némi véleményt mondani! Amit pár képes újonc létemre meglátok.
Nem kell ilyen nagy méretű képet feltölteni az oldalra, ezt a majd 1800 px-t még 1280 felbontásban is csúnyán kell görgetni hogy végig nézzem. Méretezz úgy 700 - 1000 px szélességben!
A képről... Ne vedd zokon, de első látásra nem tudtam eldönteni hogy melyik az eleje, és melyik a hátulja a Mazsolának! Igen csak bemozdult és életlen a kutyus.
Rövidebb záridővel készülj az ilyen "izgága" modellekhez.
A kivágás sem szerencsés, ha ilyen lendületes a kutyus adj neki teret, egy fekvő elrendezés itt jobb lenne, tudnál teret engedni előtte a mozgása irányába, így a középre szerkesztést is kiküszöbölnéd!
Hirtelen ennyi, ami tőlem telt.


 

#1 Írta: filco 2009.12.26 21:33:06   4417 376

hello! üdv az oldalon. ha ilyesmi témát fotózol, szerintem érdemes az állatok magasságából fotózni. ha elég alacsonyról készíted a képet,a fehér hó csak a kutya alatt lenne, a kutya mögötti hátteret már a sötét árnyékos rész töltené ki, így a felverődött, szálló hódarabok már a sötét háttér előtt szinte világítanának, ezzel is hatásosabbá téve a képet. elsőre ezt a tippet adnám neked, várom a folytatást.üdv!


 

hirdetés




Jelölj minket ismerosnek a FaceBook-on!


Tudtad, hogy a képhez kapcsolódó adatokra rá is kereshetsz?

Vagy használd az összetett keresést !

***Képek az alábbi fényképezőgéppel:

Nikon D70s


Legkevésbé értékelt képek az elmúlt hét napból
0.0800 mp  (1) Copyright ÁSZF - Adatvédelem  Elérhetőség   Médiaajánlat