Mit keressen:

Hol keressen:

Felhasználói név:

Jelszó:

Bejelentkezve marad



hirdetés



Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Vélemények: 411

Megnézve: 4578

Esti lobbanás!

Esti lobbanás! (5)

Vélemények: 12

Megnézve: 813

Absztrakt

Abszurd

Akt

Állatok

Csendélet

Csillagászati fotók

Digitális manipuláció

Divat

Egyéb

Éjszakai fotók

Életképek

Elkapott pillanatok

Épületek

Feldolgozott fotók

Glamour

Hangulat

Humor

Infravörös felvételek

Koncert-színpad

Légifotók

Makró

Növények

Pályázatok

Panoráma

Portré képek

Reklám

Riport fotók

Sport

Szociófotó

Tájkép

Tárgyfotó

Természet

teszt

Városképek

Víz alatti fotók

Werk fotók

Véletlen

Főoldal / Egyéb / Különleges nőnek, nem szokványos liliom


Különleges nőnek, nem szokványos liliom

  Különleges nőnek, nem szokványos liliom

Fényképezőgép:

Nikon D3200

Objektív:

Nikkor 18-55mm f/3.5-5.6G ED AF-S DX

Előtét:

Raynox DCR-250 (Makro 2.5x)

Záridő:

1/6s

Rekesz:

F5.6

Fókusz:

26 mm

Iso:

ISO 100

Készítés helye:

Európa Magyarország Budapest

Oz előző képei

| Még több

Feltöltötte:

  Oz   

Feltöltés ideje:

2016.03.08 13:23:15

Az adatlap szerkesztve:

2016.03.08 13:49:36

Kategória:

  Egyéb

Átlag:

-

Megtekintve:

576

Betöltve:

975

Feldolgozható:

Igen

Kulcsszavak

virág

Különleges nőnek, nem szokványos liliom

Vélemények   Legyen a legfrissebb a végén

Szavazat

#9 Írta: RICSI 2016.03.10 21:58:44   8986 509

ott is tudod állítani a csúcsfényeket .


Válasz hozzászólás
 

#8 Írta: Oz 2016.03.10 21:18:07   4 1

Szia.
Köszi, egyenlőre lightroommal próbálkoztam. De majd kipróbálom ps-ben is. Köszi a válaszolós infót is.
Ha jól olvastam a szabályzatban, akkor tudok pontokat gyűjteni és új képet felrakni, ha én is írok véleményeket mások képeihez. Szerintem abszolút kezdőként nehéz lesz véleményt írnom mások képeihez, de majd megpróbálom.
Szép estét!


Válasz hozzászólás
 

#7 Írta: RICSI 2016.03.09 22:25:18   8986 509

szia üdv az oldalon érezd jól magad. a jobb szélen a válasz kipipálni csak akkor tudja az értékelő hogy elolvastad és kinek írsz . nekem a hibái ellenére tetszik . tetszik ez a hideg szín nagyon megy a virághoz. élességet annyira nem de a fényeket tudod a ps ben állítani vagy más progiba . gratulálok a képegedhez


 

#6 Írta: Oz 2016.03.09 19:09:51   4 1

Sziasztok!

Köszönöm a tanácsokat! Megmondom őszintén meglepődtem, hogy ilyen segítőkészek vagytok. A leírásnak is örültem. Pár dolgot már tudtam, elkezdtem olvasni néhány oldalon fényképezőgéppel kapcsolatos leírásokat, hogy mi mit jelent. Illetve olvasom
Scott Kelby, A digitális fotóskönyv-et. Találtam benne hasznos dolgokat.
Hamarosan töltök fel új képet, mert már le van fotózva, csak még nem volt időm.
További szép napot!


 

#5 Írta: Bringás 2016.03.09 18:18:18   28277 1150

Üdvözöllek az oldalon, érezd magad jól köztünk! Van egy kis leírásom a beltéri virágfotózásról, afféle jó tanács köteg. Bemásolom ide, hátha hasznodra lesz a következő ilyen jellegű témánál.

Tanácsok beltéri virágfotózáshoz:

- Ne fényképezz lefelé! A virágokat a saját magasságukból mutasd! Az életben a virágokat mindig fölülről látjuk, így a fölülről fényképezett virágok túlzottan hétköznapiak lesznek. Ráadásul a fölülről fényképezett virágoknak mindig kusza, zavaros a hátterük. Ellenben a saját magasságából mutatva, egy új, nem mindennapi perspektíva tárul föl.
- A mosott háttér érdekében érdemes a fényképet egy makró optikával vagy egy telével készíteni. Mind a két objektív remekül mossa a hátteret.
- A virág fotón a virágra kell a tökéletes expozíció, tehát spot fénymérést állíts be a kamerán és azt irányítsd a virágra! A fényképezőgép ekkor kizárólag a virágra méri a fényt, a környezetét nem veszi figyelembe.
- A legtöbb virág gyönyörűen mutat, ha drámai fekete háttér előtt fotózod őket. Én az édesanyám fekete ruháját szoktam háttérként a ruhaszárítóra akasztani, s minden hasonló megoldás is jól fog működni. Érdemes a képet kisebb telével készíteni (ha van), méghozzá annak közelpontjában fotózva. Ha jó távol helyezted a hátteret a virág mögé, csodálatosan el fog mosódni, még szűkebb blende mellett is. A tele kis látószöge miatt zavaró képi elemek nem lesznek a fotón. A fénymérést spot beállítással a virágra kell állítani. Ettől a virág helyesen exponált lesz, a háttér pedig bebukik, még akkor is, ha nem fekete.
- Szintén nagyon látványos virágfotókon a fehér háttér. Ehhez valamilyen fehér anyagot, akár egy nagyobb papírt, vagy lepedőt kell elhelyezni a virág mögé. Itt is érdemes viszonylag távolabb elhelyezni a hátteret és telével a közelpontban fotózni. A fénymérést spot beállítással a virágra kell állítani. Ettől a virág helyesen exponált lesz, a háttér pedig kiég.
- Használd a puha, lágy beltéri fényeket! Az lesz a jó fény! Tökéletesen szórt. Nem égeti a virág gazdag színeit. Vedd ki tehát a virágot az ablakból, és azzal egy magasságban, de az ablaktól legalább 1-2 méterre helyezd el. Az ablakot ne érje közvetlen napsütés, a szobában kizárólag szórt fények legyenek. A fényképezőt úgy helyezd el, hogy derékszögben álljon az ablakból érkező fénynek, a virág oldalból kapja a fényt. Ez a beállítás szépen kiemeli a finom részleteket, a fény-árnyékok révén mélységet, teret ad virágnak. Ha szemből kapná a fényt úgy a virág kissé laposan nézne ki.
- Derítsd a virágot! A fent leírt fények az általános megvilágítást szolgálják. Azonban a virágok akkor mutatkoznak meg legszebben, ha plusz fény emeli ki őket környezetükből. Ez a plusz fény lesz a hab a tortán és csak a virágokra kell esnie. A fénnyel kiemelés legegyszerűbben egy derítőlappal oldható meg, amit a virághoz a lehető legközelebb, épp csak a kompozíción kívül kell tartani. A szoba szórt fényeivel is meglepően jól lehet deríteni. A fotós derítőlapokon kívül, alkalmas a célra bármilyen felület, ami fényvisszaverő képességgel bír, pl. hófehér papírlap, alufólia, tükör, stb.
- A fókuszt az ivarlevekre tedd. Azok mindig legyenek élesek. Aztán, hogy mennyi minden fér bele a mélységélességi tartományba az már a Te döntésedtől (beállításaidtól) függ. Fotózhatsz úgy, hogy a teljes virág éles, de úgy is, hogy a sziromlevelek már életlenek legyenek.
- Állvány használata szigorúan kötelező.

További érdekességeket találsz itt:

http://www.fotosokvilaga.hu/kep/93447/sopaninak/canon_eos_5d_mark_iii


 

#4 Írta: Vick 2016.03.09 08:44:36 www  1080 76

Szia!

Üdv az oldalon!
Tetszik a kép szerkesztése. A vízcseppek a virágon szerintem nagyon jól mutatnak. Sajnos a fény egy kicsit egyenetlen, pedig szerintem egy valamivel kiegyensúlyozottabb megvilágítás jobban állna a témának.
Személyes ízlésem szerint egy kicsit talán hidegek a színek, de ez már legyen az én bajom. :-)

Szép fényeket!


 

#3 Írta: Oz 2016.03.08 19:35:49   4 1

Sziasztok,
Köszönöm, hogy írtatok a képhez. 3-4 hete kezdtem el fényképezni. És tényleg kicsit rosszul használtam a fényeket.
Egyenlőre tanulgatom a fényképezőgép használatát. Amelyik képről úgy érzem nem sikerült olyan rosszul feltöltöm, mert kíváncsi vagyok a tapasztaltabb emberek véleményére. A képeket pedig megpróbálom jó méretben feltölteni.

Igen nőnapra szántam.


 

#2 Írta: Ilacsi 2016.03.08 19:11:12   6516 276

Szia, Üdv. az oldalon, érezd magad jól közöttünk. A feltöltés nagyon nagyra sikeredett, így nehezen lehet a részleteket látni. A liliomféle virág nagyon szép, nekem tetszik a kékség és a fehérség szín összeállítás. Sajnos a jobb oldali fény egy kicsit erős lett. Ha nőnapi megemlékezésre szántad, akkor köszönet érte.


 

#1 Írta: z62 2016.03.08 16:58:18 www  2579 257

Ami a baloldalon kevés ,az a jobbon sok! Fény.


 

hirdetés




Jelölj minket ismerosnek a FaceBook-on!


Tudtad, hogy a képhez kapcsolódó adatokra rá is kereshetsz?

Vagy használd az összetett keresést !

***Képek az alábbi fényképezőgéppel:

Nikon D3200

Képek az alábbi objektívvel:

Nikkor 18-55mm f/3.5-5.6G ED AF-S DX


Legkevésbé értékelt képek az elmúlt hét napból
0.1012 mp  (1) Copyright ÁSZF - Adatvédelem  Elérhetőség   Médiaajánlat