Mit keressen:

Hol keressen:

Felhasználói név:

Jelszó:

Bejelentkezve marad



hirdetés



Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Vélemények: 411

Megnézve: 4549

Beszűrődő fény

Beszűrődő fény (5)

Vélemények: 14

Megnézve: 436

Absztrakt

Abszurd

Akt

Állatok

Csendélet

Csillagászati fotók

Digitális manipuláció

Divat

Egyéb

Éjszakai fotók

Életképek

Elkapott pillanatok

Épületek

Feldolgozott fotók

Glamour

Hangulat

Humor

Infravörös felvételek

Koncert-színpad

Légifotók

Makró

Növények

Pályázatok

Panoráma

Portré képek

Reklám

Riport fotók

Sport

Szociófotó

Tájkép

Tárgyfotó

Természet

teszt

Városképek

Víz alatti fotók

Werk fotók

Véletlen

Főoldal / Városképek / Mátyás templom


Mátyás templom

  Mátyás templom

Fényképezőgép:

Záridő:

1/800s

Rekesz:

F5

Fókusz:

- mm

Iso:

ISO 800

Készítés helye:

Európa Magyarország Budapest

Anachen előző képei

| Még több

Feltöltötte:

  Anachen   

Feltöltés ideje:

2013.01.23 22:34:46

Kategória:

  Városképek

Átlag:

2.86 (3 szavazat)

Megtekintve:

460

Betöltve:

756

Feldolgozható:

Igen

Kulcsszavak

kültéri, vaku nélkül

Mátyás templom

Próbáltam lefotózni a Mátyás templomot, remélem jól sikerült.

Vélemények   Legyen a legfrissebb a végén

Szavazat

#7 Írta: Puritan 2013.01.25 23:08:52   71 5

Hát, hogy is mondjam..... Ez rossz! Az épület gyönyörű de így teljesen szokványos (évente millióan kapják le így vagy hasonlóan) és még életlen is! Az sem használ neki, hogy ilyen seszinű ég a háttér! meg még szűk is! Nem tudom miért ad erre valaki 3 fölötti pontot, ezzel csak téged vezet félre!
Ne add fel, de törekedj arra, hogy a képeidbel legyen valami egyedi, szokatlan. A nézőpont a színek, bármi! És azért egy ilyen konkrét főtémának illik szép élesnek lennie!


2.0

 

#6 Írta: Bringás 2013.01.25 10:04:30   28277 1150

Alább küldöm a leírást, de előtte még annyit, hogy ezt a válaszod csak tök véletlenül találtam meg. Ha azt akarod, hogy a válaszodról biztosan tudomást szerezzen az, akinek szánod, akkor megírásakor használd a válasz opciót. Különben valószínűleg sosem fogja megtudni, hogy válaszoltál neki.



Leméretezés és tömörítés PhotoShop-ban

1. Jelenítsd meg a képet 100 %-os nézetben. (Előtte természetesen végezz el minden szükséges utómunkát.)
2. Először a leméretezés. Kicsinyítsd le a képet arra a fizikai kiterjedésre, amekkorának látni akarod majd a képernyőn. A bájtokkal egyelőre ne törődj, csak azzal, hogy mekkora legyen a szélte-hossza. (Az 1200 x 850 pixel kiterjedés az jó nagy, ez kb. teljesen kitölti a 19”-os képernyőt. Ha ennél nagyobbat csinálsz, akkor már valószínűleg huzigálni kell a képet a monitoron. Bár az újabb monitorokra ráfér a nagyobb is. A 935 x 700 – fekvőkép –, illetve a 850 x 560 pixel – állókép – kiterjedés az átlagos képméret. Ha ennél kisebbet készítesz, az már túl kicsi lesz.)
A fizikai kiterjedést a következőképp tudod beállítani a legördülő menüből: kép / kép méret (image / image size) A felugró ablakban látod az épp aktuális kiterjedést pixelben. Szélesség és magasság (width, height). Írd ezt fölül az általad kívánt számokkal. Elég csak az egyik kiterjedést beírnod, a gép automatikusan hozzáarányítja a másik oldalt. (Ha állóképet készítesz akkor viszont valamivel kisebb méret kb. 850 x 600 az ideális, hogy állva is beférjen a képernyőbe.) Az "OK" gomb megnyomása után a kép arra a méretre változik, amekkorának látszódni fog a feltöltés után. Ha nem vagy vele elégedett, ismételd meg a 2. lépést.
3. Ha a leméretezéssel megvagy, ne feledkezz el az utóélesítésről, hisz a leméretezés miatt veszítettél az élességből. Vigyázz, hogy ne élesíts túl. Érdemes az utóélesítést egy külön rétegen szelektív mértékben elvégezni a kép más-más területein, majd a rétegeket egyesíteni.
4. Most tömörítsd le a képet a megfelelő feltöltési limitre. Ezt a legördülő menüben teheted meg.
A legördülő menüből: fájl / mentés webre és eszközre (file / save for web & devices). A felugró ablakban a tömörítés %-át tudod beállítani 0-100 % közt. Változtasd addig a számot, amíg a fájl be nem tömörödik a kívánt limit alá. A szám változtatásával folyamatosan látod, hogy a fájlméret éppen hány bájt. Ez a korábban beállított fizikai kiterjedést nem befolyásolja. Katt a mentés-re (save) és már meg is van. Ez a módszer pontos limit beállítást tesz lehetővé. Ha ezt a módszert választod, ne felejtsd el előtte feljegyezni az exif adatokat, mert ha úgy van beállítva, a PS automatikusan leszedheti őket, a feltöltéskor viszont meg kell adni azokat. Persze még jobb, ha nem az eredeti képpel, hanem egy másolattal dolgozol.


Válasz hozzászólás
 

#5 Írta: Anachen 2013.01.24 20:44:14   2 1

Igazából ez a kép sokkal nagyobb, ps-ben próbáltam állítgatni, de méretezni már nem azzal csináltam, lehet ez volt a rossz ötlet. Szívesen venném azt az útmutatót, ha tehetem, felteszem majd szerkesztés nélkül is a képet, mert sokan mondják túl megvágtam.


 

#4 Írta: Bringás 2013.01.24 17:48:08   28277 1150

Üdvözöllek az oldalon, érezd magad jól köztünk!
Először azt akartam írni, hogy életlen. De aztán megnéztem a file nagyságát. Meglepődve láttam, hogy mindössze 92 kB az egész. Ez azt jelenti, hogy durván lerontottad a képminőséget, (ami látszik is) veszni hagyva a lehetőségeid mintegy 3/4-ét, azaz 258 kB-ot. A rettentő kicsi fájlméret nekem azt sugallja, hogy nem vagy tisztában a helyes leméretezés és tömörítés mikéntjével. Látom, hogy Photoshopot használsz, ha szeretnél ebben segítséget kapni, úgy szívesen küldök egy leírást a dolog mikéntjéről - csak szólj. Szeretném még megemlíteni, hogy a 800-as érzékenység, nagyon rossz választás volt, mert nagyban fokozza a zajt (ez látszik is a háttéren) és lágyítja is a képet. Az 1/800-as záridőből bőven lehetett volna engedni az érzékenység, a képminőség javára.
További szép fotonokat!


 

#3 Írta: berczy04 2013.01.24 16:10:36   884 96

Ebben a formában ez a kép szerintem gyenge. Sima elkattintott képnek gondolom. Szűk, kevés a részlet és az élesség és az ég teljesen kiégett. A fények gyengék voltak. Üdv!


3.0

 

#2 Írta: swedzum 2013.01.24 13:03:14   820 48

Részlettelen épületkép és még nagyon be is szorítottad ,több tér minden irányba...:))
üdv.swed


 

#1 Írta: Vertkutya 2013.01.24 09:16:33   4049 355

Szia szép épület de az expó nem a legjobb. Kissé részlettelen és zajos az ISO 800 miatt ami arra is utal,hogy kompakt géppel készült. Érdemes szép napos időben jó fényeknél újra megpróbálni alacsony fényérzékenységgel. Legyen valami az előtérben is, Pl: út vagy híd. A legjobbakat. Üdv


3.6

 

hirdetés




Jelölj minket ismerosnek a FaceBook-on!


Tudtad, hogy a képhez kapcsolódó adatokra rá is kereshetsz?

Vagy használd az összetett keresést !

***Képek az alábbi fényképezőgéppel:


Legkevésbé értékelt képek az elmúlt hét napból
0.1042 mp  (1) Copyright ÁSZF - Adatvédelem  Elérhetőség   Médiaajánlat