Mit keressen:

Hol keressen:

Felhasználói név:

Jelszó:

Bejelentkezve marad



hirdetés



Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Vélemények: 411

Megnézve: 4590

korall

korall (3.5)

Vélemények: 1

Megnézve: 1715

Absztrakt

Abszurd

Akt

Állatok

Csendélet

Csillagászati fotók

Digitális manipuláció

Divat

Egyéb

Éjszakai fotók

Életképek

Elkapott pillanatok

Épületek

Feldolgozott fotók

Glamour

Hangulat

Humor

Infravörös felvételek

Koncert-színpad

Légifotók

Makró

Növények

Pályázatok

Panoráma

Portré képek

Reklám

Riport fotók

Sport

Szociófotó

Tájkép

Tárgyfotó

Természet

teszt

Városképek

Víz alatti fotók

Werk fotók

Véletlen

Főoldal / Egyéb / Utolsó lehellet


Utolsó lehellet

  Utolsó lehellet

Fényképezőgép:

Nikon D80

Objektív:

Sigma 70-300mm f/4.5-5.6 DG Macro

Szűrő:

UV

Záridő:

1/640s

Rekesz:

F4

Fókusz:

70 mm

Iso:

ISO 400

tilos előző képei
The Weavers - A Szövők

The Weavers - A Szövők (-)

Fröcsike

Fröcsike (5)

Requiem for a childhood

Requiem for a childhood (5)

-

- (5)

Out of the Dark (into the light)

Out of the Dark (into the light) (5)

| Még több

Feltöltötte:

  tilos 

Feltöltés ideje:

2009.03.20 16:47:39

Kategória:

  Egyéb

Átlag:

-

Megtekintve:

789

Betöltve:

1186

Feldolgozható:

Nem

Utolsó lehellet

Nem fogja a kép magamagát eladni,azért megpróbálom.

Nem biztos a véleményetek,inkabb a gondolaitok érdekelnének...
Röviden;vadászni kísértem el barátomat,összefutottunk egy kóbor ebbel.

Vélemények   Legyen a legfrissebb a végén

Szavazat

#12 Írta: 5381 2009.03.22 07:12:19   4581 338

Számomra olyan,mint a World Press fotók legtöbbje.Nem vagyok benne biztos,hogy bizonyos körökön kívülieknek ezt/ezeket a képeket mutogatni kellene.
Ez csak az én gondolatom,nem minősítek senkit és semmit.


 

#11 Írta: tilos 2009.03.22 06:37:36 www  703 65

Finepix ne haragudj erre nem tudok mit irni. Hozzaszolasodbol kitunik,hogy nem olvastal el egyetlen sort sem lentebb.Sajnalom. Olyandologgal vadolsz ami nem igaz.
Kerlek gondold at amit irtal.


 

#10 Írta: tsaba.hunter 2009.03.21 20:59:54 www  4954 845

Ki, és milyen esetben lőheti ki jogosan a kutyámat (macskámat)?

Vtv. 30. § (3) A vadászterületen a vadász a vadállomány védelme érdekében – a vad elfogására, elejtésére megengedett vadászati eszközzel – elfoghatja vagy elejtheti

a) a vadat űző kutyát, ha a vad sérelme másként nem hárítható el, illetve

b) fertőzés továbbterjedése vagy másként el nem hárítható támadás megakadályozása céljából a kutyát vagy macskát, ha a tulajdonosának felderítésére nincs közvetlen lehetőség.

(4) A (3) bekezdésben foglaltak nem vonatkoznak a felismerhető jellel ellátott, rendeltetésüknek megfelelően alkalmazott vadászkutyára, valamint a vakvezető kutyára.


 

#9 Írta: finepix 2009.03.21 15:18:24   865 62

Miért akarod "eladni"a képed?-semmi gondolatot nem támaszt bennem a kép,csak azt tudom hogy van egy GYILKOS barátnak nevezett embernek titulált valaki.
Én mindig is kutyapárti ésállatpárti voltam és vagyok is,a vadászokat mindig is utáltam,mert csak ölni és gyilkolni tudnak,mást nem!
Az ilyen képek mindig is felháborítottak,nem is szabadott volna lefotózni,és feltölteni se,nem tudom Neked mi alapján tetszik ez,m a kép.
Sajnos szomorú dolog hogy avadász meg büntetés nélkül megtehette ezt a dolgot.
Rólad és a gyilkos barátodról is megvan a véleményem.
Már az is szomorú dolog hogy neked ilyen barátaid vannak.
A kép meg úgy rossz ahogy van!


 

#8 Írta: blueedi 2009.03.21 11:33:31   311 66

A képről : ritka pillanat, idő nincs beállításokkal vacakolni. A minőség olyan amilyen, mégis "hat"...
A témához szólva : ezen a szerencsétlen állaton volt valami, (nyakörv) amit nem ő maga rakott fel magára... mikor rákerült, még gondoskodtak róla, hiszen saját biztonsága érdekében "frankó" szöges örvet kapott. Aztán az idők változtak, és az ember (más kérdés, hogy egy másik), "levette" róla...
Ezek a kutyák kárt okoznak, de emberek "csinálnak" belőlük kóbor ebet.


 

#7 Írta: tsaba.hunter 2009.03.21 08:32:24 www  4954 845

általában az a tapasztalat, hogy azok a kutyák válnak vadorzóvá, melyeket ütnek-vernek a "szerető" gazdáik. Igen mazsócának is igaza van abban, hogy azokat a kártevő orvvadászokat is kikéne "lőni". Ezt vadásztársasága válogatja, hogyan oldja meg. Mifelénk a budai körzetben sokat járőröznek rendőrök, polgárőrök az erdőben, elég jó eredménnyel. De visszatérve a kutyákhoz, azért "praktikus" a kilövése, mert visszafejlődnek vadállattá és az emberre is gyakran támadnak. Mivel az erdők nagyrészén mostmár túristautak vannak, sok a kiránduló, ilyen szempontból elég nagy veszélyt jelentenek. Ha falkában járnak, nagyon szépen megfigyelhető az igazi vadászösztön, 2-3 kerít és a legerősebb támad. Ha egy szarvas kissé alábecsülve 40-50 km/órával fut és azt utól érik, akkor mondjuk téged.... még belegondolni is szőrnyű. Külföldi adókon is mutogatnak hasonló filmeket melyben 2-3 perc volt egy ember élete...
Én sem vadászom (már), de lőttem már ki kutyát, macskát. Nem büszkeség, de azt hiszem ez az a bizonyos szükséges rossz. Még egy mondat és befejezem, csapdázással is szokták fogni a kutyákat, de az elszállítás és altatás (esetleg állatmenhelyen tartás) költségei igen magassak, amit az adott erdő és/vagy vadgazdaságnak kell állnia.
Tilosnak azért gratulálok, mert sikerült érdekes gondolatokat ébreszteni az emberekben.


 

#6 Írta: tilos 2009.03.21 07:01:39 www  703 65

"Szerintem ez már embertelenség a felsőfokon."
Vartam ezt a velemenyt is,nem sert.Megertem.Alljon itt az en velemenyem is,amit sajat magamnak irtam le es vitattam meg egy kedves baratommal.

"...Megis belekellett gondoljak,ki adja,ki adta ezt a jogot az ember kezebe? Milyen alapon lehet megolni egy masik "vadaszt" plane hogy elotte az ember pribekje volt...? Annak a szerencsetlen allatnak annyi volt a bune,hogy szinten az ember eluldozte,vagy hagyta elkallodni. Ebben a cinkossagban a haszon megszerzese a lenyeg,mikor mar nem kellesz kiiktatnak,nehogy egy nyulat is ellophass abbol ami igazabol senki,mindenkie,illetve a nyul sajat magae,az hogy kinek a zsakmanya legyen, had` dontse el a termeszet. A fegyver is a termeszet ajndeka vegsosoron,de volt baratomra forditani csak mert loncsos bogancsos lett? A mai napig gondolkodom ezen."
Januarban voltunk vadaszni,mar most marcius van.Sajnalom azt a kutyat szivbol, nem erzem magam embertelennek. Ez a kep szamomra az ember mohosagat szimbolizalja, azt gondoljuk hogy a vilagon minden a mienk erdo-mezo-vad-hal-minden.


 

#5 Írta: mazsóca 2009.03.20 22:40:32 www  4158 274

Én nem vadászom, nem is fogok soha. De az erdőt és a vadakat szeretem, tisztelem. Tény, hogy a kóbor ebek rettenetes kártételre képesek. De a kutyákat is nagyon szeretem. Semmi néznivalót nem látok egy meglőtt kutya haláltusájában (egy haldokló emberét sem szeretném megnézni) Nem azért mert homokba dugom a fejem, de szerintem ezt nem kell magyarázni.
Úgy gondolom összetett kérdés ez a kóbor kutyák az erdőben dolog. Talán akár be is lehetne csapdázni őket (élve fogó!) szerintem biztos sok olyan van köztük, akit várnak haza, és nagy örömmel látnának újra a gazdák. Persze tudom........... idő, pénz, meg ki foglalkozna ezzel.... de nem tartom feltétlen helyesnek az azonnali kilövésüket.
Ugyanakkor természetesen megértem azt az álláspontot is miszerint mindenképp meg szeretnék akadályozni, hogy a vadállományban kárt okozzanak. (na de akkor ott vannak azok a kétlábúak akik mindenféle engedély nélkül vadászgatnak mindenre az erdőben, akár védett fajokra is. itt most nem arra célzok, hogy őket is ki kéne lőni, hanem arra gondolok, hogy kicsit nagyobb kárt tudnak okozni mint a kutyák...)
Na jó nem nyújtom...


 

#4 Írta: sysspo 2009.03.20 21:18:20 www  769 138

"Szerintem ez már embertelenség a felsőfokon."

Miért lenne az? Emberek halálát naponta fotózzák. Én úgy gondolom, hogy ha az ember gépközelben van, amit tud örökítsen meg! Abszolút semmi kivetnivalót nem a találok a kép feltöltésében és az ez által generált kérdés feltevésében.


 

#3 Írta: erz 2009.03.20 21:01:22 www  4797 276

A kóbor kutyák problémájának megoldásáról én sem tudok egyebet gondolni, mint azt hogy ez is egyfajta megoldás, azonban mint kutyás gazda, nem tudom a legjobbnak tartani.
De attól a gondolattól, hogy ezt még le is fényképeztétek, már egyenesen elborzadok... Szerintem ez már embertelenség a felsőfokon.
Bocs, de én ezt így látom.


 

#2 Írta: tsaba.hunter 2009.03.20 18:01:28 www  4954 845

mit lehet ide írni... Véleményt valóban nem, csak gondolatokat. Mint erdőt járót, vadat szerető embert, sajnos nem tudom másképp mondani, de nem ráz meg a kép. Lehet ezért sokan megvetnek, de jópárszor találkoztam hasonló esettel, mint amit sysspo is írt. Volt olyan eset is, hogy három kutya tépett egy muflont, ahol a legkisebb eb a németjuhász volt. Igen, a vadásznak ez is a dolga, védje a rábízott vadat.


 

#1 Írta: sysspo 2009.03.20 17:06:47 www  769 138

Gondolom ez nagyjából a meglövés utáni pillanat, mivel a nyakörv még a levegöben van. Mint fotót - ahogy írod is - nem fogom értékelni. Hogy a vadász löjjön-e kóbor ebre? Azt hiszem igen. Én már zavartam el kóbor kutyákat egy feltépett oldalú még élö muflonjerkéröl. Az érem másik oldala, hogy én nem lönék le egy kutyát de nem is vagyok vadász.


 

hirdetés




Jelölj minket ismerosnek a FaceBook-on!


Tudtad, hogy a képhez kapcsolódó adatokra rá is kereshetsz?

Vagy használd az összetett keresést !

***Képek az alábbi fényképezőgéppel:

Nikon D80

Képek az alábbi objektívvel:

Sigma 70-300mm f/4.5-5.6 DG Macro


Legkevésbé értékelt képek az elmúlt hét napból
0.0990 mp  (1) Copyright ÁSZF - Adatvédelem  Elérhetőség   Médiaajánlat