Mit keressen:

Hol keressen:

Felhasználói név:

Jelszó:

Bejelentkezve marad



hirdetés



Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Vélemények: 411

Megnézve: 5010

Nyírkálvária

Nyírkálvária (4.75)

Vélemények: 6

Megnézve: 562

Absztrakt

Abszurd

Akt

Állatok

Csendélet

Csillagászati fotók

Digitális manipuláció

Divat

Egyéb

Éjszakai fotók

Életképek

Elkapott pillanatok

Épületek

Feldolgozott fotók

Glamour

Hangulat

Humor

Infravörös felvételek

Koncert-színpad

Légifotók

Makró

Növények

Pályázatok

Panoráma

Portré képek

Reklám

Riport fotók

Sport

Szociófotó

Tájkép

Tárgyfotó

Természet

teszt

Városképek

Víz alatti fotók

Werk fotók

Véletlen

Főoldal / Állatok / k


k

  k

Fényképezőgép:

Canon EOS-40D

Objektív:

Canon EF 50mm f/1.8 II

Záridő:

1/100s

Rekesz:

F1.8

Fókusz:

50 mm

Iso:

ISO 1600

Készítés helye:

Európa Magyarország Debrecen

Löszadavi előző képei
t

t (5)

b

b (5)

c

c (5)

.

. (5)

Sziksófű

Sziksófű (5)

| Még több

Feltöltötte:

  Löszadavi 

Feltöltés ideje:

2010.12.26 15:31:54

Kategória:

  Állatok

Átlag:

4.66 (3 szavazat)

Megtekintve:

669

Betöltve:

890

Feldolgozható:

Igen

Kulcsszavak

beltéri, kutya, tág rekesz, vaku nélkül

k

Ő egy fiatal golden retriever. A fényviszonyok nem voltak ideálisak, de remélem a tekintete kárpótolja a minőséget.

Vélemények   Legyen a legfrissebb a végén

Szavazat

#9 Írta: Löszadavi 2011.01.09 12:22:40   3454 413

Igazad van. Elfelejtem a hülyeségemet mától:)
Valamik olyasmi mondatta ezt velem, hogy mikor látom a japánokat a nagy mordályokkal fotózni össze vissza, és mindegyiknek automata módban van a gép. Az bosszantó.


Válasz hozzászólás
 

#8 Írta: somasok 2011.01.09 10:54:53 www  11114 1026

Ő sem marad el a beaglektől:-) Hát ez a tekintet+fejtartás...Mi ez, ha nem érzelmi zsarolás?
Nekem is jobban tetszene ha a teljes "arc" éles lenne, de így is el tudom fogadni, sőt élvezni is a látványt.
A #6-ban írtakra:
Ecsetet és festéket is vehet mindenki, a nagyok, az igaziak akkor is kevesen lesznek.
Viszont a lehetőség, ami régebben bizonyos szint fölé nem nagyon engedte a kevéssé tehetős (vagy nem eléggé megszállott) fotósokat, a lehetőség ma szinte korlátlanul adott. És szerintem - nem magamról beszélek természetesen - nagyon sok autodidakta, ösztönös szépérzékkel megáldott, érzékeny lelkű ember fejezheti ki önmagát, inspirálhat másokat, és ha elég sok csillag áll együtt jó szögben, még "művész" is lehet belőle.
Az igényes alkotások nem fognak attól eltűnni, vagy ahogy írod felhígulni, mert sokan művelik a fotó műfaját!
Sőt, az a véleményem, hogy aki erre, ill. az ehhez hasonló oldalara fellép, hogy megméresse magát, az pontosan magasabb szintre fogja helyezni a maga számára is a mércét, mert van összehasonlítási alapja.
És ha csak a családi fotói lesznek ettől átgondoltabbak, megkomponáltak, már nyert vele...
A graffitik között is van, amire csak elismerően csettintek (igaz, nem sok:-))
Filozófusok -legalább is egyesek - szerint a mennyiség előbb-utóbb minőségbe csap át... Bízz ebben:-))
Szép fényeket!


 

#7 Írta: Trucker 2010.12.28 23:06:07   231 45

Tipikus golden nézés :) nekem is ilyen kutyám van, egyszerűen nem lehet nekik nemet mondani, kifejező a tekintet, az élesség kicsit elcsúszott de ettől nekem tetszik.

T.


5.0

 

#6 Írta: Löszadavi 2010.12.28 19:03:27   3454 413

Igen, elég egyhangú lenne a kép. (Pl. nem lennének elhagyatott gyárépületben fotózott hiányos öltözetű lányok sem:D.) Mindenesetre nekem még az szokott eszembe jutni néha, gond-e vajon, hogy mindenki kezébe juthat fényképező. Természetesen nem az ember alkotta nagyszerű konstrukciókat korlátoznám ezzel a gondolattal, vagy a megörökített családi pillanatokat sajnálom, mindössze a művészet, az igényes alkotások felhígulásának szempontjából szoktam rajta gondolkozni.


Válasz hozzászólás
 

#5 Írta: Dodó 2010.12.27 15:55:11   11000 727

Igazad van, s nagyon alapvető kérdések merültek fel ennek kapcsán. Sajnos - vagy szerencsére? - tudomásul kell vennünk, hogy a fotó mást mutat, mint amit a szemünk lát, mivel azzal automatikusan végigpásztázzuk (ha jó a szemünk, és a lencsefüggesztő rostok szabályosan befolyásolják a szemlencse görbületét) a közelitől a távoli tartományt és ebből egyetlen kép alakul ki az agyunkban. A gép adhat többet (akár a "Nagyítás"-ra gondolok, akár az oldal valamelyik "szuper-makrójára", és kevesebbet is, de kezünkbe adja a szelektálás lehetőségét. A képkivágás, mélységélesség, s az utómunka (ami már a fekete-fehér filmes gépeknél is megvolt: film választása, kiegyenlítő hívó, fotópapír választása, kiegészítő megvilágítás - s most a digitális technika alkalmazásával szinte vigyáznia kell annak, aki tényleg ért hozzá, hogy el ne ragadja magával messzire). Lehet, hogy ezek használata adja vissza a fotós "belső látását" a képen, a lényegkiemelést, s emiatt lesz egy-egy fotósnak jellegzetes stílusa. Többször írtam már, hogy szomorú világ lenne az, ha mindenki egyforma képeket csinálna... (Bocsánat, most én kicsit filozofikus hangulatban vagyok)...


Válasz hozzászólás
 

#4 Írta: Löszadavi 2010.12.27 11:12:10   3454 413

Köszönöm neked a részletes véleményt!
Máskor sajnos nem tudtam volna megörökíteni a kutyust, nem saját. Ha az volna, természetesen csak "tökéletes" képet adnék ki a kezeim közül. Illetve, ha jobban belegondolok, jelenleg kicsit átalakulóban van a fotózásom jellege. Régebben széleskörű témákat igyekeztem megörökíteni, állandóan fejben komponáltam, és szenvedéllyel teli volt az egész. Az utóbbi mondjuk 1 évben viszont jelentősen alábbhagyott ez a dolog, egyáltalán a fotózás sokszínűsége, és főleg az stimulált, ha begyűjthettem az általam ismert és nem ismert növényfajok képeit. (Melynek jelentős hányadát természetesen feltételezett érdeklődés hiányában nem publikáltam.)
Mostanra viszont kezd visszatérni valami érdeklődés, ami inkább a fotós témáim határát feszegeti. Egy fotós ismerősöm mondása jut eszembe, hogy "nem szeretem a tökéletes képeket". Ezt arra értette, hogy valami, ami megbontja a letisztult harmóniát, izgalmasabb, és élettel telibb lehet a steril képnél. Természetesen ezt nem jelen képre értem, mivel több ponton is vérzik, és nem kellően izgalmas önmagában. Mindenesetre valami analógiát vélek felfedezni az ismerősöm mondása, és az én újabban publikált néhány közel sem jó képem megjelenése között.
Másik: TanulékonySzörnyeteget meg lehet kérdezni az egyik "kedvenc" tanárjának véleményéről a tág rekesz, a sok bokeh használatáról. Szerinte borzalmas, hogy mindenki erre megy rá, és a részletesség inkább követendő minden kép esetében. Ennek az az eredménye, hogy az úr esküvőfotóin a főtéren látható szerelmespár képének hátterében tökéletes részletességgel kirajzolódnak egyéb gyanús elemek a padon, vagy esetleg a szemeteskuka a pad mellett. Szerintem portrénál ez kerülendő, minden esetben. Tudom másnál nem, szóval ahogy írtad, gusztus vagy szemlélet dolga. Így, mivel a kutya feltapadt az ajtóra, igyekeztem egy kicsit elválasztani tőle. Igazából látványos eredményt nem hozott, de lehet, valamit mégis számít.
Köszönöm még egyszer a részletes kritikád, mint látod, ez mindig agyalásra inspirál engem:)


Válasz hozzászólás
 

#3 Írta: Löszadavi 2010.12.27 10:53:25   3454 413

Szia!
Köszönöm a véleményt, a kritikákban természetesen igazad van. Ha tehetném, szabadban fotóztam volna, de sajnos nem mindig lesz/van lehetőségem lövöldözni.


Válasz hozzászólás
 

#2 Írta: Dodó 2010.12.26 17:26:53   11000 727

Attól eltekintve, hogy egy ilyen tekintetet én is mindenképpen megörökítendőnek tartok, felmerül néhány kérdés... Lehet-e az ilyen pillanatokat máshol, máskor, más háttér előtt reprodukálni (kutyája válogatja, a mi labradorunknak vannak jellegzetes arckifejezései, de nem hiszem, hogy mindig ugyanolyan lenne, egy kicsit más szögben tartott fej, kissé máshogy mosolygó száj, és hasonló, de nem azonos). A másik az élesség: a lényeg, a kifejező tekintet éles.. innentől két megközelítés létezik: az egyik a "tengelic"-féle: az élességtartományban legyen benne a teljes arc, s váljon el a lehető legjobban a háttértől. Tagadhatatlan, hogy ez a klasszikus, és a minden kritikával dacoló. E mellett elég nehéz felvetni azt a gondolatot, hogy ha a szemek, amik a fő mondanivalót jelentik, akkor a többi miért ne lehetne életlen, s akár a háttérbe is beleolvadó? Gusztus vagy szemlélet dolga... A kép kifejező, és ez a lényeg, (Úgy látszik, ez az arckifejezés a labradoron kívül a golden retriever-re is jellemző...). Magam részéről külön gratulálok a vágáshoz és a kerethez...


5.0

 

#1 Írta: tengelic 2010.12.26 15:56:32   4788 388

Halihó!
Ez a nézés valóban kameráért kiált,nagyon helyes kutyus!
Valóban a fényviszonyok nem voltak rendben,de a háttér sem szerencsés a zsemlekutyához :). Majdnem egybe olvad a bútorral. Az élesség a szemen ez jó,de az egész "arc"- ra is mehette volna. MOst így kicsit zajos az orra :)


4.0

 

hirdetés




Jelölj minket ismerosnek a FaceBook-on!


Tudtad, hogy a képhez kapcsolódó adatokra rá is kereshetsz?

Vagy használd az összetett keresést !

***Képek az alábbi fényképezőgéppel:

Canon EOS-40D

Képek az alábbi objektívvel:

Canon EF 50mm f/1.8 II


Legkevésbé értékelt képek az elmúlt hét napból
0.1488 mp  (1) Copyright ÁSZF - Adatvédelem  Elérhetőség   Médiaajánlat