Mit keressen:

Hol keressen:

Felhasználói név:

Jelszó:

Bejelentkezve marad



hirdetés



Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Vélemények: 411

Megnézve: 5559

utolsó lélegzet

utolsó lélegzet (5)

Vélemények: 9

Megnézve: 1191

Absztrakt

Abszurd

Akt

Állatok

Csendélet

Csillagászati fotók

Digitális manipuláció

Divat

Egyéb

Éjszakai fotók

Életképek

Elkapott pillanatok

Épületek

Feldolgozott fotók

Glamour

Hangulat

Humor

Infravörös felvételek

Koncert-színpad

Légifotók

Makró

Növények

Pályázatok

Panoráma

Portré képek

Reklám

Riport fotók

Sport

Szociófotó

Tájkép

Tárgyfotó

Természet

teszt

Városképek

Víz alatti fotók

Werk fotók

Véletlen

Főoldal / Állatok / lustaság


lustaság

  lustaság

Fényképezőgép:

Fujifilm FinePix HS10

Szűrő:

Polar (Circular)

Záridő:

1/8s

Rekesz:

F5.6

Fókusz:

64mm

Iso:

ISO 100

Készítés helye:

Európa Magyarország Szeged

Deniels előző képei

| Még több

Feltöltötte:

  Deniels 

Feltöltés ideje:

2011.09.30 18:37:15

Kategória:

  Állatok

Átlag:

-

Megtekintve:

517

Betöltve:

760

Feldolgozható:

Igen

Kulcsszavak

beltéri, bridge gép, vaku nélkül

lustaság

Vélemények   Legyen a legfrissebb a végén

Szavazat

#9 Írta: Deniels 2011.10.02 19:46:04   82 4

Szia, teljesen megértelek, és biztos jó gépválasztásod volt, mert mint írogatják, egyik gép ebben a másik meg abban jó, vagy előnyös valamiben, nekem sajna főleg makróban csak a manuál a jó, kézi fotózáskor elmegy az AF, de van amikor 720 mm en is a kézit veszem elő.
Nagyon sajnálom Kislányod alergiás problémáját, tudom mit jelent, van ismeretségi körünkben is egy 20 éves kislány aki ebben szenved, megkeseríti eléggé mindennapjait.
Nézegettem éppen az obikat, ami már 800 Canon, az éppen 1,2 milla egy normális, tehát ha nyerünk a lottón ""Na igaz azok már giroszkópos stabilak, de le van ejtve, könyű azzal gyártani bármit, szenvednének ezekkel csak azok, nem tudnának semmit csinálni lehet, vagyis ami a dolguk.Amúgy sok menő riporternek a cég biztosít fehér csövet, a reklám miatt is, ezt is tudom. Tehát nem kerül pénzbe neki.
Én makróhoz használok egy sorozatot ami nem éppen gagyi, de pl 14+ al már szépen lehet kb 10-15 cm ről 720 mm rel klassz felvételt kreálni.MOst készítem épen a makró állványt, ami alsó és felső megvilágítású lesz, közte egy vastag üveg, amivel lehet "lebegő" makró felvéztelt is készíteni,ami úgy néz ki mintha a levegőben volna csak..Na majd kész lesz egyszer csak. Szép hetet, üdv kislányodnak is!


 

#8 Írta: Dodó 2011.10.02 15:45:55   11000 727

Mivel nekem a szemem meglehetősen rossz, az élességállítást minden esetben az automatikával végeztetem, így számomra az volt fontos szempont. Ha egyszer a képeim között jársz, akkor látod, hogy sportfotókat, azon belül úszást, és amíg lányom allergiája nem terjedt ki minden pázsitfűféle virágára, s tudott lovagolni járni, addig lovaglást fotóztam. Ahhoz, hogy a teljes startoló sort, hogy egy-egy arcot fényképezzek, kiváló "munkaobjektív" a 18-180 mm-es Zuiko Digital, egy-egy arc kiragadására pedig a 70-300 mm-es, ugyanilyen márka - mindkettő tisztességes árú, mert a stabilizátor a vázban van. Bár nem igazán makró, de a nagy objektívvel egy-egy rovart is le lehet fényképezni. (Ez természetesen nem jelenti azt, hogy nem "járnék" szívesen egy jó Canonnal és egy "nagy fehér kályhacsővel - ha tehetném...)


Válasz hozzászólás
 

#7 Írta: Deniels 2011.10.02 11:19:12   82 4

Bizony nézegetem a lehetőségeket, most ez a hs10 es van csak, de igazából egy ekkora ultrazoom obi soha nem lesz tökéletes semmi tartományban sem, ekkora átfogást nem lehet kevés pénzből megoldani , hogy rendesen működjön minden helyzetben, ezért a "nagyok" nem is gyakorolgatják ezt. Nem véletlen. Én megelégednék egy tűrhetű házzal, ha a ház stabil mint pl a Pentax, akkor két obi ami 18-55 és 55-200, ezzel már lehetne kezdeni, de más is alternatíva, főleg ha nagyobb az érzékelő lapka mint a Pentax gépeké, és van jó két stabil ob is hozzá ha a váz nem tartalmazza. Elképzelés van, majd meglátom mire jutok anyagilag is, más nem szab határt ...A tesztek alapján amiket régóta bogarászok, sok jó gép van, de mire úgy kompletté teszem, hát bizony 200 alatt nem tehetem. Biztos minőségi amit említetél 520 ast is, csak kissé kicsinylem ma már a 13 x 17,3 mm lapkaméretet, bár nem CCD már. Na majd kialakulgat ez is, de kell neki még idő. Amúgy ha nem a technikai részt nézem, akor tanulni ezzel is lehet ami van, és mikor komolyabbra is telik, talán a tecnika már nem köt le időt, csak a fotó szerkesztése..


Válasz hozzászólás
 

#6 Írta: Dodó 2011.10.02 10:53:22   11000 727

Mivel nem tudom, hogy elsősorban miket szoktál fényképezni, ezért csak annyit írok, hogy döntően kinti felvételekre az Olympus E420 (képstabilizátor nélkül) és az E520 (képstabilizátorral) nagyon jók, a stabilizátor a vázba van építve, ezért nem kell minden objektívhez külön megvenni. Ezek használtan, jó áron kaphatók. E620-at még nem használtam (engem a már megvett objektívek "kötnek" a márkához), de azt írják (fotóstársak is), hogy az ISO emelést jobban bírja, mint elődei. Ha sokat fotózol benn, teheted, és gátat tudsz szabni az objektív-vásárlási hajlamaidnak (mert azok már "húzósabbak", de használtan is nagy a választék), akkor a Canon (esetleg Nikon) jöhet szóba. (Ez persze csak az én szubjektív véleményem, az oldalt nézve sokkal szakértőbb tanácsokat is kaphatsz, hamarosan látod majd, hogy kik vannak otthon a technikai kérdésekben). Jó fényeket!


Válasz hozzászólás
 

#5 Írta: Deniels 2011.10.02 10:01:45   82 4

Szia Kedves Dodó !
Köszönöm az építő kritikákat, igyekszem tanulgatni ahogy időmtől telik, arra már rájöttem ez a gép szabadban "érzi jól magát", bent már nem anyira, a szűrő csak ott maradt mert a szeméről külön csináltam egyet, és ott valahogy lehetett egy kis eredményt elérni vele, bár a líneáris polár jobb lenne, mert igazából ez dslr gépnél lenne hasznosabb, bár akváriumnál meg kirakat mögé belátást már segítette, de nem az igaz bridge gépre. Egyenlőre mint gépezet marad, mert csak akkor vennék dslr gépet, ha meg tudnám a normális stabil obikat venni hozzá, addig felesleges kittekkel kínlódnom. A mai technika mellett már kicsinek érzi az ember a 1/2,3" os érzékelőt, már mivel BSI CMOS , azért némileg talán jobb mint a régebbi CCD. MIvel műszaki emberke lévén a tecnika jobban vonz, majd azért igyekszem "látni" is, nem csak állítgatni. Remélem sokat fogok tanulni itt, mert ezt könyvből lehetetlen, az elkészített képek véleményezéséből pedig sokat. Köszi szépen!!


Válasz hozzászólás
 

#4 Írta: Dodó 2011.10.01 22:43:02   11000 727

Szeretettel üdvözöllek az oldalon, remélem, jól fogad magad érezni, izgalmas képeket töltesz fel, értékes véleményeket írsz, és a megjegyzéseket segítő szándákúnak fogod fel (mert mi úgy írjuk).
A képről: a szerkesztésről már "bichonf" írt, így azt nem ismételem meg, de azért annyit hozzáteszek, hogy ha van még a képből, akkor a fejtartás szép, átlós szerkesztést tenne lehetővé. A macska valóban hajlamos a lustaságra, (ebben hasonlít az emberiség túlnyomó többségére, magamat is beleértve ebbe a körbe), de ezt ezen a képen valahogy nem igazán érzem, a hegyezett fülek azt az érzést keltik (bár lányom macskaszőr-allergiája miatt elég régen volt macsekunk), hogy most éppen megzavartad a pihenésben. A circular polar használata nem biztos, hogy a legjobb ötlet volt. Vélhetőleg a szemet akartad vele kiemelni, de egy kicsit világosra sikerült, s ezzel vesztett a "szuggesztív" voltából, s beltéri képnél a fehér tükröződések sem a legjobbak benne. Mivel a modell rendelkezésedre áll, és gondolom, fog még ott heverészni, a képet érdemes lenne megismételni. Állatot nem illik vakuzni, ezt nagyon jól láttad és oldottad meg, de talán kedvezőbb fényviszonyok is adódhatnak... Várom a többi képed!


 

#3 Írta: bichonf 2011.10.01 11:05:22   745 90

nincs mit :) hát igen jó meglátás kell egy egy kép elkészítéséhez..sok sikert kívánok neked...én is itt tanultam meg igazán hogy mi a jó és mi a rossz kép :)


Válasz hozzászólás
 

#2 Írta: Deniels 2011.10.01 09:54:45   82 4

T.Bichont!
Köszönöm részletes véleményed, ami építő, azért is csatlakoztam ide, hogy minél több tapasztalatot szerezzek, hiszen egy gép megismerése még semmi, a fotózás már más, ahhoz sok tapasztalat és "szem" kell, ami szépen majd remélem kialakul...Köszi szépen!!


Válasz hozzászólás
 

#1 Írta: bichonf 2011.09.30 20:49:53   745 90

üdv az oldalon!!
alul és felül szűk lett , ez nem vmi előnyös kép egy macskáról szem magasságba talán jobb lett volna....
legközelebb próbáld a szabadban fotózni vagy vmi más pózba...amúgy nézz szét az oldalon milyen macskás képek vannak abból könnyen meríthetsz ötletet...

én is úgy kezdtem az oldalon hogy sok képet nézegettem véleményeket olvasgattam... :) további jó fotózást!!!


 

hirdetés




Jelölj minket ismerosnek a FaceBook-on!


Tudtad, hogy a képhez kapcsolódó adatokra rá is kereshetsz?

Vagy használd az összetett keresést !

***Képek az alábbi fényképezőgéppel:

Fujifilm FinePix HS10


Legkevésbé értékelt képek az elmúlt hét napból

Ölyv portré (-)

Vélemény: 0

Megnézve: 30

1.7846 mp  (1) Copyright ÁSZF - Adatvédelem  Elérhetőség   Médiaajánlat