Mit keressen:

Hol keressen:

Felhasználói név:

Jelszó:

Bejelentkezve marad



hirdetés



Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Vélemények: 411

Megnézve: 5441

Őszi érintések III.

Őszi érintések III. (4.8)

Vélemények: 2

Megnézve: 706

Absztrakt

Abszurd

Akt

Állatok

Csendélet

Csillagászati fotók

Digitális manipuláció

Divat

Egyéb

Éjszakai fotók

Életképek

Elkapott pillanatok

Épületek

Feldolgozott fotók

Glamour

Hangulat

Humor

Infravörös felvételek

Koncert-színpad

Légifotók

Makró

Növények

Pályázatok

Panoráma

Portré képek

Reklám

Riport fotók

Sport

Szociófotó

Tájkép

Tárgyfotó

Természet

teszt

Városképek

Víz alatti fotók

Werk fotók

Véletlen

Főoldal / Állatok / HADJÁL MÁÁR !!! ez az ÉN csukám !


HADJÁL MÁÁR !!! ez az ÉN csukám !

  HADJÁL MÁÁR !!! ez az ÉN csukám !

Fényképezőgép:

Záridő:

3,2s

Rekesz:

F3.3

Fókusz:

145 mm

Iso:

ISO 64

Készítés helye:

Európa Magyarország Andocs, Sziget Tó

tracker21 előző képei
Élő lánc

Élő lánc (5)

Erdei fűben Erdei béka

Erdei fűben Erdei béka (4.5)

Nászúton

Nászúton (4.16)

Házörző

Házörző (5)

Kiraklyuk a " NE ZAVARJ ! " táblát?

Kiraklyuk a " NE ZAVARJ ! " táblát? (2)

| Még több

Feltöltötte:

  tracker21 

Feltöltés ideje:

2012.04.09 11:40:28

Kategória:

  Állatok

Átlag:

5 (2 szavazat)

Megtekintve:

605

Betöltve:

953

Feldolgozható:

Nem

Kulcsszavak

bridge gép, Harcias Barnavarangy hím, tavasz

HADJÁL MÁÁR !!! ez az ÉN csukám !

Vélemények   Legyen a legfrissebb a végén

Szavazat

#8 Írta: alalat 2012.04.21 00:46:05 www  10883 854

Szia!
Nagyon jó a felvétel a címmel simán mehetne a humor kategóriába is.Szörnyen gusztustalan ez a brenya.Annyira ronda, hogy már szép:)
Üdv:alalat


5.0

 

#7 Írta: somasok 2012.04.09 18:22:34 www  11114 1026

Béka fogta csuka...:-))
Szép fényeket!


 

#6 Írta: tracker21 2012.04.09 16:52:40   264 37

A Barnavarangy nálunk Somogyban igen csak nagy számban fellehető faj főleg így hogy a falunkat "Karád" erdő veszi szinte teljesen körül.
Régen nálunk a focipája mellett volt egy viztározó és ebben az időszakban százszámra voltak a Barnavarangyok ! Nem volt semmi ,viszont körülbelül 4-5 éve leengedték a vizet sajnos és így a szaporodóhely teljesen eltűnt.
Én most Karádtól kb 4 km-re található régi berek forrássaihoz ,vizesárkaihoz vettem az irányt ahol még fellelhetők nemkis számban,nameg ezt a képet a szomszédos falu halastaván készítettem ahol csak hímekkel találkoztam ,gondolom talán ezért is volt annyira szép ez a csuka :) .
Amúgy az idén az erdőszéli méhesünkben készítettem egy kis kerti tavat ahová igaz Barnavarangy az nem ,viszont Erdeibéka az nagy számban rakta le petéit hiszen mint azt tudjuk az utóbbi faj nemannyira válogatós mint az előbbi :)
További szép napot !
Attila .


Válasz hozzászólás
 

#5 Írta: froghunter 2012.04.09 16:29:22   2074 48

Ja ja, nagyon érdekes a viselkedésük, a szaporodási időszakban. Mifelénk elég ritka a Barna varangy, a szakirodalom szerint a Maros-Körös közének egyes területeiről teljesen hiányzik...helyi természetjárókkal folytatott beszélgetéseim során, azt vettem észre, h ők még azon is meglepődtek, h egyáltalán kis számban megfigyeltem. Mert ők bizony még nem találkoztak velük, azokon a területeken, amiket én is, Ők is figyelnek.
Én is csak tavaly láttam őket, mindössze 3 hím példányt, a szaporodási időszak, kései szakaszában, április közepén, a Maros folyó árterében. Most, hogy szárazság van és nemhogy az ártérben, de a mélyebb kubikgödrökben csatornákban sincs víz, nem tudom hová vándorolhattak, h szaporodni tudjanak.
Szóval a barna varangy ritka mifelénk, de a zöld varangy, annál gyakoribb. Viszont őket ugyanúgy sújtja a szárazság az idei évben. Évtizedeken keresztül voltak állandó szaporodóhelyeik, a szomszédom kertjében lévő mély gödörben, amiben mindig állt a víz, nyár végére sem száradt ki soha és a környező csatornákban is szép számmal szaporodtak. Az idén viszont csak egyetlen hely volt számukra, a környéken, ahol víz volt, de ott is csak pár(talán 2-3 cm víz) volt...mivel pár héten belül az is teljesen kiszáradt volna és ebihalak 10 ezrei pusztultak volna el, ezért építettem egy kissebb tavat a kertem végében, pár méterre csupán, a szomszéd vizesgödréhez. Mivel a varangyok igen területhű állatok, ami azt jelenti, hogy azt a vízterületet keresik fel szaporodás céljából, ahol ők is átalakultak, ezért gondoltam, hogy az idei szárazság miatt, a szomszéd, majdnem teljesen kiszáradt gödrétől, csupán 5 m-re lévő tavacskámat fogják felkeresni. Így is történt, itt zajlott le a szaporodásuk, sokat figyeltem őket és nagyon sokat nevettem az izgága hímek viselkedésén.
Tavaly különben láttam olyat, 1 alkalommal, hogy Zöld varangy hímje lefogott 1 barna varangy hímet, a barna varangy még nagyon fiatal volt és ez által jóval kissebb a zöld varangy hímjétől...kis híján megfolytotta őt a szerelmes zöld varangy...Bár érdekesség lett volna, ha megfotózom őket együtt, de nem mertem kockáztatni a barna varangy életét, így inkább gyorsan kiszabadítottam a halálos ölelésből.
Egy alkalommal láttam fotót egy Zöld varangy- Barna varangy hibridről, meglehetősen furán nézett ki, mindkét szülőfaj jegyei felfedezhetőek voltak rajta.
További szép napot! István


 

#4 Írta: tracker21 2012.04.09 16:00:44   264 37

:D


Válasz hozzászólás
 

#3 Írta: Roland78 2012.04.09 15:57:30   269 5

HAGYJÁL és nem hadjál!!!


 

#2 Írta: tracker21 2012.04.09 15:33:20   264 37

Köszönöm István a részletes értékelésedet ,és tényleg amikor meghallottam a hímek viaskodó hangját a kiritkított nádszélen ,odamentem a géppel és láttam hogy épp nem egy nőstényért folyik a viadal hanem egy Csuka teteméért !
Meglepődtem, de talán nem is volt miért hiszen a Barnavarangyok nászának lassan vége, és nőstény hilyán mindenbe szerelmesek lesznek amit csak látnak :) .


Válasz hozzászólás
 

#1 Írta: froghunter 2012.04.09 12:29:25   2074 48

Szia! Ez is nagyon jó kép, akárcsak az előző fotód. Sőt ez még annyiból jobb, hogy különlegesnek is mondható.
Az előző képnél látom írták, hogy milyen ritka pillanat, ami nem teljesen igaz, mert minden szaporodási idő csúcsában, bárhol látható olyan esemény, hogy akár 8-10 barna varangy hím is rákapaszkodik, egy nőstényre, ami szinte minden esetben a nőstény halálával végződik, mivel az extázisbasn lévő hímek megfojtják a nőstényt.
Nagyon rendes volt Tőled, hogy a fotózás végeztével megmentetted a nőstényt.
Ez a képed, viszont már valóban ritka pillanatot mutat be, 1x láttam én is csak ilyet...hihetetlen, hogy a felajzott hímek, még 1 vízen lebegő haltetemkre is milyen elszántsággal kapaszkodnak fel és védik "szerelmüket" a többi hímtől. Ha jól látom, a közeli hím is pont lerúgni próbálja az alatta lévő, másik hímet.
Ritka pillanat, gratulálok a megörökítéséhez!
A képed minden tekintetben tetszik, talán minimális hely még jó lett volna a brekik lábai mellett, hogy ne érintsék a kép szélét.
Minden jót! István


5.0

 

hirdetés




Jelölj minket ismerosnek a FaceBook-on!


Tudtad, hogy a képhez kapcsolódó adatokra rá is kereshetsz?

Vagy használd az összetett keresést !

***Képek az alábbi fényképezőgéppel:


Legkevésbé értékelt képek az elmúlt hét napból

Ölyv portré (-)

Vélemény: 0

Megnézve: 10

0.2166 mp  (1) Copyright ÁSZF - Adatvédelem  Elérhetőség   Médiaajánlat