Mit keressen:

Hol keressen:

Felhasználói név:

Jelszó:

Bejelentkezve marad



hirdetés



Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Vélemények: 411

Megnézve: 4579

Na mondjad!?

Na mondjad!? (-)

Vélemények: 5

Megnézve: 632

Absztrakt

Abszurd

Akt

Állatok

Csendélet

Csillagászati fotók

Digitális manipuláció

Divat

Egyéb

Éjszakai fotók

Életképek

Elkapott pillanatok

Épületek

Feldolgozott fotók

Glamour

Hangulat

Humor

Infravörös felvételek

Koncert-színpad

Légifotók

Makró

Növények

Pályázatok

Panoráma

Portré képek

Reklám

Riport fotók

Sport

Szociófotó

Tájkép

Tárgyfotó

Természet

teszt

Városképek

Víz alatti fotók

Werk fotók

Véletlen

Főoldal / Makró / Dolgozom


Dolgozom

  Dolgozom

Fényképezőgép:

Canon PowerShot G10

Záridő:

1/80s

Rekesz:

F2.8

Fókusz:

6 mm

Iso:

ISO 80

Készítés helye:

Európa Magyarország Mezőberény

hcsabi előző képei
Csend és nyugalom

Csend és nyugalom (4.9)

Szita-kötő (szövő)

Szita-kötő (szövő) (3)

A pósteleki vár (részlet)

A pósteleki vár (részlet) (3.7)

Kapazkodás

Kapazkodás (-)

Pihenő

Pihenő (-)

| Még több

Feltöltötte:

  hcsabi 

Feltöltés ideje:

2010.05.22 21:15:54

Kategória:

  Makró

Átlag:

5 (1 szavazat)

Megtekintve:

754

Betöltve:

975

Feldolgozható:

Igen

Dolgozom

Vélemények   Legyen a legfrissebb a végén

Szavazat

#11 Írta: hcsabi 2010.05.30 16:19:30   214 22

Köszönöm szépen Athlon64x2 a segítséged.Valóban a vágásokkal nagy dilemmában vagyok mostanában.Mert ha úgy is érzem hogy sok a hely a téma körül,nem igen merem szűkebbre vágni,- mert akkor úgy érzem hogy beszorítom a témát teljesen.(főleg ha a mozgás irányába nem hagyok teret) Na meg akkor oda a harmadolás törvénye.Mondjuk így meg nem a főtéma uralja a képet,és a tekintete egy kissé elviszi a fölös tér.Még 1 X kösz.Üdv hcsabi.


Válasz hozzászólás
 

#10 Írta: Athlon64x2 2010.05.30 07:24:57   2751 214

Szia!
Véleményem a képedről megegyező az előttem szólókkal!
Korrekt, átgondolt vágással, nagyságrendekkel "nagyobb" képet lehet kihozni belőle.
Én is megvágtam, meg picit ügyködtem még rajta, majd köré egy fehér keretet, és meglepően jó lett az összhatása.
Ebből is az következik, hogy az alap megvan, csak jobban oda kell figyelni a szerkesztésnél.
Ez mindenkinél így van, hiszen magam is tárolok rengeteg olyan fotót, amit csak később "fedezek fel", és fogok átdolgozni.
Gratula :)
Üdv. A64x2


 

#9 Írta: hcsabi 2010.05.24 19:31:07   214 22

Szia Imre nagyon szépen köszönöm a segítséget meg a biztatást.Nem akarom én igazából abbahagyni a makrózást csak sokszor elkap az ideg hogy kint fotózás közben 2-3 órákat próbálkozok és sokszor nincs eredménye.Én elküldöm az e-mailedre az én címemet, és akkor vissza küldheted a megvágott képet.Olyan jó látni , és megtapasztalni hogy ezen az oldalon milyen sok a segítő ember veled együtt.Különben megnéztem a képeidet , és rettentően tetszenek,de a madarasok kimondottan ! Gratulálok .Üdv hcsabi.


Válasz hozzászólás
 

#8 Írta: Imre 2010.05.24 14:38:55 www  5335 387

Szia Csabi!
Az is előfordul, hogy azért nem ír a szemlélő azonnal, mert rágódik a véleményén, vagy épp nincs rá ideje hogy komolyan leírja amit gondol. Pár szóban meg összecsapni nem mindíg lehet, mert sértő, vagy félreérthető lesz a dolog.

A képedet már többedszer néztem, most le is töltöttem. Agyalogtam rajta, mert zümi az tetszik nagyon, de:
sokallom benne a virágot, nagyon zavar engem a nagy sárga homály a jobb alsó sarokban. Szerintem kevesebb jobb belőle. Ezért megvágtam a képet fekvőre úgy hogy a tetejéből kevesebbet, az aljából jócskán vágtam. Így a virágból csak egy 90 fokos körcikk maradt. A zümi dominánsabb a képen, és leesett a dofon kívül eső sárga homály.
Szívesen megmutatnám, de nem találom a címed a profilodban, a mai kreditem meg kifújt már. Ha küldesz címet, elküldöm pár nap múlva. (most 2 napig nem leszek)
p.imre61@gmail.com

Ne menjen el a kedved a makrózástól ha egyébként érdekel, sőt a tapasztalatok gyűjtését se add fel. Vagyunk itt többen akiknek van még mit tanulni, az a szerencsénk hogy van kitől. Téma van millió, hajrá gyerünk tovább!
Üdv: Imre


 

#7 Írta: hcsabi 2010.05.24 12:31:25   214 22

Heló Bringás köszönöm szépen a tanácsodat,ígérem megfogadom. Mert nagyon hasznos dolgokat írtál.Szép fényeket kívánok.Üdv hcsabi.


Válasz hozzászólás
 

#6 Írta: Bringás 2010.05.24 11:54:28   28277 1150

Az nem lenne jó. Tulajdonképpen, miért is kezd elmenni a kedved a makrózástól?

A NI jó. Én is azt használom.

Hogy miért írnak kevesen? Több oka is lehet.
1. Rossz időpontban volt a főoldalon. Tapasztalatom szerint számít, hogy épp milyen érdeklődési körű emberek vannak jelen. Ki ér rá értékelni. A többi, lehet, csak a válaszokat fogadja, vagy csak nézeget.
2. Nagyon utálom a tucatfotó kifejezést. DE nem az a gond, hogy egy téma sokat fotózott, mert hisz ennek oka van, méghozzá az, hogy kellően érdekes. Ez is egy jó téma, de nincs jól eladva. A tucatfotó kifejezést is csak ekkor használják, ha viszont jól eladod, bármilyen tucattémától "lehidalnak" a nézők. És itt jön, amit írtam már Neked. A kompozíció, a szerkesztés, a perspektíva, egy esetleges akció. Ezzel fogod jól eladni a tucattémát. Most is azt mondom, itt a kompó nem az igazi. Nekem is mindig ezzel van a bajom, nem a technikai kivitelezéssel. Én a monitornak erről az oldaláról csak azt látom, amit írtam: középen van és kéne elé egy kis tér. Te a fényképezőgép másik oldaláról azt látod, hogy miért nem lehetett. A virágból tényleg nem kéne több, akkor meg az lenne a baj. De így se az igazi. Na itt jön az én gondom, nem tudom kitalálni a jó kompót. A szitáddal is az a gond, hogy nem jó a környezet, a körítés hozzá. Technikailag az is korrekt.
3. A kevés értékelés lehet abból is, hogy nem tudják megfogalmazni a kompozíciós, vagy szerkesztési hibákat. Mert azt a legnehezebb. Az ember érzi, hogy nem az igazi, de nem tudja megmondani, hogy miért. Így inkább nem ír. Sokkal könnyebb kritizálni, ha életlen, ha félbevágtad, ha rossz a színe, ha stb. A másik véglet, ha tökéletes. Azt is könnyű véleményezni.

Ötletem csak annyi van, hogy tedd a kedvenceidbe azokat a makrókat, amiktől "beájultál". A témája meglásd, soknak tucat lesz, de figyeld meg a szerkesztési, kompozíciós és perspektivikus hasonlóságokat köztük. Ha ezeket megfogalmazod magadnak, akkor már csak meg kell csinálnod.

A kevés hsz-ről még annyit, nekem is több képem van fönn, amihez csak két különböző felhasználó szólt hozzá, mint ehhez is. Tehát nem vagy ezzel egyedül. Van köztük olyan is, melyet személy szerint jónak tartok. Ugyanakkor egy csomó olyan képem lett "sikeres" amit kevésbé érzek jónak. Ki érti az embereket? Sebaj. Tölts és tanulj. Ahogy itt mindenki.

A G10-et semmenyire nem ismerem. Azt azonban kétlem, hogy meg lehet vele szorongatni egy drága macro obit. Csak, ha úgy fogalmazol, hogy meg lehet vele szorongatni egy rossz kezekben lévő macro obit. Akkor igen. Természetesen a Te masináddal is nagyon jól lehet makrózni.
Az előtétről itt írtam:
http://www.fotosokvilaga.hu/kibont.php?kat=10&id=66807
#9. hsz.
Nem ismételném meg még egyszer.

Végül, a tükrös gép hamarabb fókuszál, mert TTL élesítést használ, míg a kompakt gépek kontrasztalapút. Ez utóbbi jóval lassabb.


Válasz hozzászólás
 

#5 Írta: Pimpi 2010.05.24 10:52:28   691 48

szia!tudom azzal nincs baj, hogy nemrég kezdtem mert valahol el kell kezdeni!nem ehet egyből mindenkiből profi fotós!majd bele jövök!szeretnék is valami komolyabb gépet majd!!örülök, hogy tetszenek a képeim!!köszi szépen és neked is további jó fényeket!!Üdv:Pimpi


Válasz hozzászólás
 

#4 Írta: hcsabi 2010.05.23 22:06:30   214 22

Köszönöm szépen Pimpi a véleményt.Nagyon örülök hogy tetszik. Nincs azzal semmi baj hogy nemrég kezdted mert úgy is belejössz előbb-utóbb. Meg ahhoz képest elég jók a képeid hogy mint ahogy írtad nemrég óta fotózol.További szép fényeket kívánok.Üdv hcsabi.


Válasz hozzászólás
 

#3 Írta: Pimpi 2010.05.23 21:57:12   691 48

tetszik nagyon a képed szépen kidolgozott és éles kép!!tetszenek a színek így együtt!!Gratulálok!!de én csak kezdő vagyok!!


5.0

 

#2 Írta: hcsabi 2010.05.23 21:46:17   214 22

Heló Bringás köszi szépen az segítséget nagyon rendes tőled hogy így bátorítasz.Hát igen lehet hogy egynek elmegy ez a makró,de nekem kezd el menni a kedvem az egész makrózástól ( pedig evvel a képemmel negyede se annyit molyóltam mint a szitakötőssel.Különben mind a kettő RAW- ból lett konvertálva,aztán Neat Image-val szűrve.Én nagyon szeretem a Neat-ot szinte semmi részletet nem vesz ki,és mégis eltűnik a zaj.Visszatérve a képre lehet hogy elmegy de szerinted akkor miért nem ír rá senki csak te ?(Az állat előtt tudatosan nem akartam helyet hagyni mert akkor már túl sokat mutatnék a virágból.) Tucatfotó (csontra rágott a téma )Erre már felfigyeltem máskor is.Van rá ötleted ? Nem tudom te mennyire ismered a G 10-et mert jó kis gép túlzás nélkül mondom hogy néha meg lehet vele szorongatni egy-két drága makró obit is .Így előtétlencse nélkül,hát még ha vennék rá.Csak gondolom tükrös+egy komoly makró obival jóval hamarabb élesre állítja a témát.Na kb ennyit szerettem volna mondani .Még egyszer köszi az értékelést.Neked is szép fotonokat.Üdv


Válasz hozzászólás
 

#1 Írta: Bringás 2010.05.23 18:23:47   28277 1150

Szia Csabi,
Látod, megy ez Neked :) Technikailag és minőségileg ez egy nagyon jó makró. Főleg, ha azt nézem, hogy egy kis kompakttal készült. A témád pengeéles és igen részletgazdag. A kép szépen ki lett exponálva. A háttér bár lehetne mosottabb, mégis a lehetőségekhez képest jól sikerült. Ettől mosottabban már csak akkor hozná a kompakt, ha messzebb helyezkedne el a téma mögött. Valahogy a kompozíció nem az igazi. Általában jó, ha az állat nincs középen, és van előtte némi tér. A perspektíva viszont nagyon megvan.
További szép fotonokat!


 

hirdetés




Jelölj minket ismerosnek a FaceBook-on!


Tudtad, hogy a képhez kapcsolódó adatokra rá is kereshetsz?

Vagy használd az összetett keresést !

***Képek az alábbi fényképezőgéppel:

Canon PowerShot G10


Legkevésbé értékelt képek az elmúlt hét napból
0.1045 mp  (1) Copyright ÁSZF - Adatvédelem  Elérhetőség   Médiaajánlat